Laden...

Info Cactus Olie

Cactusplant

De cactusplant groeit in de droge gebieden van Marokko, de rand van de Middellandse Zee en Zuid-Amerika. Oorspronkelijk is de cactus afkomstig uit Mexico. Deze is in de zestiende eeuw door de Spanjaarden geïntroduceerd in Zuid- Marokko. De cactusvijg, ook wel Figue de Barbarie of Handia genoemd, is de vrucht van de cactus. Deze kleine eivormige vruchten van 5 tot 8 cm in lengte zijn gemakkelijk te herkennen dankzij de stekelige doornen die door een dikke groene huid bedekt wordt. In Noord- Afrika wordt de cactusvijg gewaardeerd om zijn smaak en zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het fruit wordt geschild voor het eten. Het koraal of rood gekleurde vruchtvlees zit vol met kleine donkere eetbare zaden.

Cactuszaadolie

na verwerking van één ton cactusvijgen  blijft er  30 kilo cactuszaden en 970 kilo pulp over. Na het wassen en drogen van de 30 kilo zaden worden deze koud geperst. Door deze speciale manier van koud oliepersen en  blijft er één liter natuurlijke cactusolie over. Door dit intensieve proces en de hoogwaardige werkstoffen is de cactusolie één van de kostbaarste oliën ter wereld.

Eigenschappen

De koudgeperste olie uit de zaden van de cactusvijg is zeer waarschijnlijk het beste schoonheidsproduct dat ooit door moeder natuur is gemaakt. Het is één van de duurste oliën van de wereld, maar tegelijkertijd ook een van de meest begeerde cosmetische producten. Doorde rijke samenstelling vermindert cactusolie rimpels, verzacht het de huid en maakt het haar en nagels gezond en sterk.

Het geheim van cactusolie ligt in de unieke samenstelling. De olie is zeer rijk aan o.a. vitamine E (tocoferol), vetzuren (linolzuur 65%) en sterolen (Beta-sitosterol 79%). Vitamine E (tocoferol), wordt als één van de krachtigste biologische antioxidanten beschouwd. De hoeveelheid tocoferol in cactusolie is ongeveer 1000 mg/kg. Ter vergelijking: bij arganolie is dat ongeveer 620 mg/kg.

 

100% cactusolie uit Marokko heeft de volgende eigenschappen voor de huid:

   Cactusolie heeft een anti-rimpel en huidhelend effect. Deze   vermindert het aantal en de diepte van rimpels. De olie vervaagt en voorkomt kringen en wallen onder de ogen. Daarnaast heeft het ook een helende en herstellende werking voor littekens en zwangerschapsstriemen.

   Cactusolie stimuleert de regeneratie en oxygenatie van de huid en geeft het elasticiteit en hydratatie. De grote hoeveelheid tocoferol in de olie beschermen tegen oxidatie en vrije radicalen.

   Cactusolie versterkt het haar en geeft het glans, hydratatie, voeding en flexibiliteit. Het helpt ook tegen haaruitval.

   Cactusolie helpt tegen huidaandoeningen (rosacea), acne en eczeem.

   Cactusolie versterkt breekbare en beschadigde nagels.

 

 

 

Mijn Account

Traceer Mijn Bestelling: